Tillbaka till Bloggen

Easit Management Framework ser dagens ljus

Väntan är över – ramverket är en verklighet! Det är med stor glädje jag skriver dessa ord. Äntligen släpper vi version 1 av Easit Management Framework!


Underlätta er systemförvaltning

För lite mer än ett år sedan skrev jag ett blogginlägg där vi presenterade vår tanke bakom och vision framåt med ramverket, Easit Management Framework – ett ramverk för våra kunder. Läs gärna inlägget för att få lite mer bakgrund. För er som inte vill/kan/har lust/orkar läsa det gamla inlägget kommer en snabb ”recap” här.

Recap

  • För lite mer än två år sedan startade diskussionen om hur vi skulle kunna underlätta förvaltningen av Easit GO för våra kunder. Detta ledde till skapandet av Easit Management Framwork.

  • Utgångspunkten då vi arbetat med ramverket har varit att det är FÖR och AV våra kunder och därmed drivs all utveckling i ett projekt på Github. Detta innebär att ALLA kan följa och bidra på det sätt som passar den som vill bidra.

Arkitekturen i ramverket gör det möjligt att lägga till nya funktioner utan att behöva byta ”major version”. Det innebär att vi löpande kan uppdatera version 1 (1.1, 1.2, 1.3 osv) med buggrättningar och nya funktionalitet.

Ramverk för vem?

Ramverket är konsolbaserat eller kommandobaserat (och saknar därmed ett GUI) och riktar sig till våra kunder som själva driftar sin systemlösning av Easit GO, dvs. kunder som kan logga in på den server där Easit GO finns installerat. Vi tror att den som vanligtvis hanterar driften av servern är ”den mer tekniske systemförvaltaren” och/eller er IT-avdelning.

EMF-GO


Hur kommer ni i gång?

Med två enkla kommandon: 

  • Install-Module EasitManagementFramework
  • Initialize-EasitManagementFramework

Easit Management Framework-kommando-1

Genom att på servern där Easit GO är installerat ladda ned och installera ramverket enligt bilden ovan så får ni bland annat tillgång till följande funktioner:

Easit Management Framework-kommando-2

Våra kunder kan använda PowerShell för att ladda ned, installera och använda Easit Management Framework. Ramverket lever sida vid sida av Easit GO och syftar till att förenkla administrationen av kringliggande delar (EmailRequest, schemalagda jobb m.m).

Kioskvältare

Som ni kan se ovan så inkluderar ramverket en funktion med namnet ’Invoke-EasitGOUpdate’. Med denna funktion kan ni som kund själva uppdatera Easit GO med den senaste patchen för er release. Woop woop!

Kanske inte en lika ”rolig” funktion men ack så nyttig är ’Get-EasitLog’. Med hjälp av den funktionen kan ni lättare få fram en logg från en specifik dag, loggning som gjorts mellan specifika tidpunkter eller som är av en viss nivå (varningar, errors).

Dokumentation m.m

Allt ni behöver för att komma igång, och mer därtill, finns dokumenterat och tillgängligt här:

Kostar det någonting?

Nej, detta är något vi erbjuder gratis.

Hur supporteras detta?

Då detta är gratis och open source garanterar Easit AB inte någon formell support och underhåll men via Github kan du skapa en issue.

Om ni önskar en mer levande kommunikation med andra användare kan ni använda er av Slack och gå med i vår Workspace och leta dig till kanalen ”management-framework”.

Slutord

Om ni har några frågor, synpunkter eller stöter på problem – tveka inte att hör av er till oss!

För allt rörande Easit GO, Easit Management Framework och Easit i allmänhet så kan ni följa mig på följande sociala plattformar:

Easits Github: https://github.com/easitab
Twitter: https://twitter.com/easitanders
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/easitanders

Tack på förhand!

Boka en demo

Följ oss i sociala medier

Ta del av nyheter, tips, aktuella händelser och mycket mer i våra sociala medier.

Få tips och inspiration direkt från oss

Som prenumerant får du ett mejl varje gång vi publicerar nya blogginlägg och läsvärda artiklar. Missa inget – prenumerera på Easit Blogg redan idag!

Relaterat innehåll